Category: Информации

Препораки за постари лица за време на топлотен бран

Лицата на возраст од 65 години и постари лица се изложени на зголемен ризик од болести поврзани со топлина и им е потребна посебна грижа во топло време. Фактори на ризик вклучуваат живеење сам/а, хронични медицински проблеми и одредени лекови. Се препорачува да се преземат чекори за да се спречи топлинскиот стрес во деновите кога се предвидува дека температурата ќе се искачи над 30 ° C или повеќе. Фактори...