Бесплатни информативни ВЕБИНАРИ

 

 

Почитувани,

Сите оние кои имате 65+ и сите оние кои сте на прагот на третото доба:
Здружението Хуманост во соработка со Канцеларијата на Фондот за население на Обединетите нации – УНФПА во Северна Македонија, Ве покануваат на заедничко “ОНЛАЈН ДРУЖЕЊЕ” на кое ќе зборуваме за тоа КАКО ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ВАШЕТО МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ И КАКО АКТИВНО ДА СТАРЕЕТЕ, и покрај тоа што живееме во време на Пандемијата предизвикана од вирусот КОВИД-19.
Нашата мисија е да Ви помогнеме да ја откриете “пошироката слика” која води до подобар квалитет на живот, да ги преиспитате животните вредности, да се насочите кон целите кои Ви се важни и да ги разгледаме начините на кои можете активно и корисно да го исполнувате Вашето слободно време.

👉👉ОДРЖУВАЊЕТО ФИЗИЧКА ДИСТАНЦА НЕ ЗНАЧИ СОЦИЈАЛНА ИЗОЛАЦИЈА НА СТАРИТЕ ЛИЦА!

📢ВАЖНО: Сите дружења ќе се одвиваат преку ЗOOM платформата. Затоа Вие помладите кои се грижите за Вашите повозрасни родители, но и Вие младите кои ги сакате Вашите баби и дедовци: 🙏🙏 ВЕ МОЛИМЕ:
🗣 Информирајте ги Вашите блиски за ова “ОНЛАЈН ДРУЖЕЊЕ”,
– 📡Инсталирајте ја ЗOOM апликацијата,
– 🔍РЕДОВНО проверувајте ја Фејсбук страната НА ЗДРУЖЕНИЕТО ХУМАНОСТ и секој пат кога ќе видите НАЈАВА ЗА ДРУЖЕЊЕ со ЛИНК за поврзување, запишете го датумот во Вашиот бележник,
👉 Кога ќе дојде денот за дружење, ЕДИНСТВЕНО што треба да направите е да не поврзете со сите оние лица со 65+ години кои Ви се важни и за кои сметате дека дружењето со нас ќе биде корисно.
А до тогаш, грижете се освен за физичкото и за Вашето ментално здравје и почитувајте ги мерките за превенција!🤜

Ве гушкаме 

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *