Category: Млади

Еразмус + “Ре СТАРТ проект”

Зголемувањето на бројот на луѓе што влегуваат или сакаат да влезат во Европа во потрага по безбедност и во потрага по подобар живот го привлекоа вниманието на светот со трагични сцени. Патувајќи стотици и илјадници километри копнено и преку вода, од Африка, од Блискиот Исток и од Азија, луѓето ризикуваат сè во надеж дека ќе ја постигнат својата цел, а опасноста не завршува на граничниот премин. Среде оваа криза,...

Youth Exchange -Entrepreneurship

Group of 6 young people from Association Humanost participated in a project named „Entrepreneurship“.  The project took place in Duzche, Turkey from 13.05-20.05.2017. Through various activities like work in small groups, alone , ice breakers, team building, creative workshops, debates, working in own business  idea I business plan  ,  etc. they learned the value of Entrepreneurship . Our week was marked with positive working atmosphere, amazing people from different...

Youth Exchange “Read and discover yourself”, Turkey

  Group of 8 young people between 14 and 17 years old participated in a project named  The project took place in Akcakoca, Turkey from 08.04-15.04. Through various activities like work in small groups, ice breakers, team building, creative workshops etc. they learned the value of book reading in their daily life. Increasing their knowledge of enriched libraries and the need of them in our modern society. Our week...

Младинска рамена „Размислувај без граници“/ Youth Exchange „Think Big“

Oд 15 до 21 Април во Јалова (Yalova), Турција се одржа младинската размена „Размислувај без граници“ (Think Big) со вкупно 45 учесници од три држави и тоа Турција, Грција и Македонија. Целта на оваа размена беше  да им се помогне на младите и младинските работници да размислат на поголемата слика  за развој на нови бизнис идеи , да го откријат, унапредат и  во иднина  да го  развијат својот креативен...