Posts by Humanost:

 • Јавен повик за ангажирање на правни лица за техничка обработка, графички дизајн, лектура и печатење на прирачник за обука за „Асистенти за нега на лица со деменција-Алцхајмерова болест и интелектуални попречености“, за потребите на проектот „Инклузивен пазар на труд за одржлив развој на заедницата“

  ПреземиЈавен повик 1. Краток опис на проектот Здружението на граѓани “Еко Логик“ и здружението “Хуманост“ почнувајќи од 19-ти декември 2017 година започнаа со спроведување на проектот “Инклузивен пазар на труд за одржлив развој на заедницата“, кој е финансиран од Европската Унија, преку Сектор за централно финансирање и склучување договори (ЦФЦД) при Министерството за финансии на Република Македонија. Предложената акција се фокусира на унапредување на две различни професии преку создавање...
 • Социјално претприемништво Старт уп – “Social Entrepreneurship Start -Up” (SESU)

  The overall project’s aim is to ensuring an entrepreneurial approach to solving social and environmental problems in the countries part of the project and to encourage and support the development of a new generation of social entrepreneurs. The learning objectives of this project are: – To become inspired social entrepreneur or change-maker; – To understand better the term “social entrepreneurship” and to raise knowledge and gain new experiences about...
 • Повик за учество на обука за „Асистенти за нега на лица со деменција- Алцхајмерова болест и интелектуални попречености“

  Здруженијата на граѓани Еко Логик и Хуманост го спроведуваат проектот “Инклузивен пазар на труд за одржлив развој на заедницата“. Како дел од горенаведениот проект здружението Хуманост организира обука за „Асистенти за нега на лица со деменција-Алцхајмерова болест и интелектуални попречености“ базирана на верифицирана посебна програма за образование на возрасните „Асистенти за нега на лица со деменција-Алцхајмерова болест и интелектуални попречености“ од страна на Министерството за образование и наука и...
 • Јавен повик за ангажирање на специјалист за социјални медиуми за потребите на социјалното претриајтие ХуманаС

          До: Сите заинтересирани страни                                                                      Број 0302- 107 Дата: 05.11.2018 Превземи Јавен повик Предмет: Јавен повик за ангажирање на  специјалист за социјални медиуми за потребите на социјалното претриајтие ХуманаС Здружението Хуманост почнувајќи...
 • Комуникација- вашиот клуч за успехот

  Проектот Коминикација – вашиот клуч за успехот (Communication – your key to success) преставува младинска размена од Еразмус + програмата на Евроспката комисија (КА1). 36 младинци од Македонија, Латвија, Естонија, Турција и Полска во периодот од 1 до 9 октомври 2018 во хотел Далјан ќе ги споведат предвидените активности на темата комуникација. Времетраење на проектот од 15 август 2018 до 14 јануари 2019 Денес повеќето од комуникацијата на луѓето...
 • Посета на корисниците на услугите на сервисот за домашна нега

  Денеска заедно со министерката за труд и социјална политика Мила Царовска и претставници од граѓанската организација Хуманост посетивме семејство кое добива помош и услуги преку проектот Нега и грижа за стари лица во домашни услови на општината. Ова е проект на општина Центар, во соработка со граѓанската организација Хуманост. Сакавме да ја запознаеме министерката со успешниот проект, кој што општина Центар го спроведува веќе втора година. Со проектот се...
 • Јавен повик за нега на стари лица во домашни услови.

        Здружението за поддршка и развој Хуманост во соработка со Град Скопје, преку проектот Општинско-корисна работа објавува повик за обезбедување на нега на 30 стари лица во домашни услови. Општи услови: – лицата што аплицираат да се на возраст над 60 години – лицата што аплицираат да се жители на Град Скопје – лицата што аплицираат да имаат потреба од помош и поддршка/ нега во домашни услови...
 • Oбука за Персонални асистенти за инвалидни лица

  Oбука за Персонални асистенти за инвалидни лица, во Скопје со завршено намалку средно образование. Здружението Хуманост во соработка со АВРМ, Ценатрот за вработување на Град Скопје и Центарот за обрзование на возрасните спроведува обука за „Лични асистенти за лица со попреченост “.  Евиденираните невработени лица имаат право за учество во обуката за побарувани занимања на пазарот на трудот.  Обуката ќе се реализира во период од август до ноември 2018...
 • Фокус група за одредување на Индекс за младински развој

  На 13.07.2018 година, Хуманост и Еко Логик  одржаа фокус група за одредување на Индекс за младински развој, активност од проектот ” Зајакнување на младинската вклученост во локалните заедници ” поддржан од проектот на УСАИД за граѓанско општество, а спроведуван од Коалиција СЕГА . Главната цел на проектот е да се зголеми влијанието на младинските организации кон граѓанското учество во процесите на донесување одлуки на локално и национално ниво, со...
 • Студиска посета во Словенија

  Во рамки на проект: “Инклузивен пазар на труд за одржлив развој на заедницата“ здруженијата Хуманост и Еко Логик, во периодот од 25 јуни до 30 јуни 2018 годија,  ја остварија втората студиска посета во Словенија. Здружението Хуманост за време на втората студиска посета посети вкупно три невладини органзиации и една институција за социјална заштита. 26.06.2017- Посета на Институцијата за социјална заштита- Дом за стари лица Тезно, Марибор. За време...