Јавен повик за нега на стари лица во домашни услови.

      Здружението за поддршка и развој Хуманост во соработка со Град Скопје, преку проектот Општинско-корисна работа објавува повик за обезбедување на нега на 30 стари лица во домашни услови. Општи услови: – лицата што аплицираат да се на возраст над 60 години – лицата што аплицираат да се жители на Град Скопје – лицата што аплицираат да имаат потреба од помош и поддршка/ нега во домашни услови Негата од страна на негувател/ка во домашни услови е насочена кон: Помагање во одржување на домот (чистење, готвење, пазарење, перење, пеглање) Поддршка во извршување на секојдневните активности ( прошетка, социјализација, одржување на лична хигиена кај корисникот) Промена на ергономски и медицински принципи во секојдневните активности (лесна масажа и вежби, комуникација со матичен лекар, придружба при рутински контроли и матичен лекар, мерење притисок, набавка на лекови). Период и начин на користење на услугата: Услугата за старите лица е бесплатна Посета два до … Continue reading Јавен повик за нега на стари лица во домашни услови.